Hoe kies ik het juiste veiligheidsbeslag voor mijn woning?

Er is enorm veel aanbod als het gaat om veiligheidsbeslag. Maar hoe kies u het juiste deurbeslag voor jouw buitendeuren en waar moet je op letten? Deurbeslag Winkel helpt u graag op weg en legt hieronder uit waar je rekening mee moet houden.

WAT IS VEILIGHEIDSBESLAG?

In de zoektocht naar het juiste deurbeslag voor buitendeuren kom je veel verschillende termen tegen, zoals veiligheidsbeslag of inbraakwerend deurbeslag. Wat is veiligheidsbeslag en waar wordt het voor gebruikt? Veiligheidsbeslag draagt bij aan een veilig gevoel in huis. Hierbij gaat het om producten als veiligheidsrozetten, veiligheidssloten en voordeur- en achterdeurbeslag op schild. Het beslag voor de voordeur is vaak voorzien van een knop op rozet in combinatie met een veiligheidsrozet of een knop of greep op schild. De achterdeur wordt voorzien van deurbeslag op schild met een kruk aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de deur. Daarnaast biedt Deurbeslag Winkel een complete set voor de achterdeur met een deurkruk op rozet en veiligheidsrozet.

 

WELKE MAATVOERING HEB IK NODIG?

Als je kiest voor veiligheidsbeslag op schild, heb je de keuze uit verschillende profielcilindergat maten. De veelvoorkomende profielcilindergat maten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm. De maatvoering meet je op door de afstand te meten tussen het hart van het krukgat en het profielcilindergat, zoals op de afbeelding aangegeven. Hierbij geldt dat deurbeslag op schild over het algemeen standaardmaten kent. Bijvoorbeeld: bij het opmeten meet je 56 mm, dan kan je er vanuit gaan dat je een deurklink op schild nodig hebt met een profielcilindergat maat van 55 mm.

 

VEILIGHEIDSROZETTEN

Naast veiligheidsdeurbeslag op schild is het mogelijk om te kiezen voor de combinatie van een voordeurknop of deurkruk met veiligheidsrozet. Deurbeslag Winkel heeft voor zowel de voordeur als achterdeur een complete set die bestaat uit een deurknop of deurkruk met veiligheidsrozet. De veiligheidsrozetten van Deurbeslag Winkel zijn verkrijgbaar met en zonder kerntrekbeveiliging. De rozetten met kerntrekbeveiliging zorgen voor extra bescherming tegen inbraak. De veiligheidsrozetten zijn voorzien van een SKG*** keurmerk. Dit betekent dat het om extra zwaar inbraakwerende rozetten gaat.

 

VEILIGHEIDSSLOTEN EN SCHARNIEREN

Om je buitendeur helemaal compleet en veilig te maken, biedt Deurbeslag Winkel ook inbraakwerende sloten en scharnieren aan. Sloten bieden de mogelijkheid om een ruimte af te sluiten en zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De inbraakwerende sloten van Deurbeslag Winkel zijn verkrijgbaar in twee maten: profielcilindergat 55 mm en 72 mm. Je hebt de keuze uit een afgeronde of rechthoekige voorplaat. De dagschoot van sloten is omkeerbaar, dat betekent dat je het slot voor zowel naar links- als rechtsdraaiende deuren kan gebruiken. De sloten zijn voorzien van twee geharde stalen pennen voor extra veiligheid en voldoen ze aan het SKG keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Een scharnier zorgt ervoor dat een deur kan openen en sluiten. De scharnieren van Deurbeslag Winkel zijn voorzien van een dievenpen, waardoor ze bijdragen aan een veilige buitendeur. Deurbeslag Winkel heeft scharnieren die voorzien zijn van een dievenpen en SKG*** keurmerk, waardoor ze bijdragen aan een veilige buitendeur.

 

WAT IS KERNTREKBEVEILIGING?

Een populaire inbraakmethode is kerntrekken. Bij deze methode gebruiken de inbrekers een schroef, die men in de cilinder draait om deze uit het slot te trekken, waardoor het slot niet meer werkt. Het buitendeurbeslag van Deurbeslag Winkel is voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit betekent dat de cilinder beschermd is tegen het uittrekken van de cilinderkern. Je bent zeker van een inbraakwerend buitendeurbeslag als deze is voorzien van een SKG-keurmerk. Lees snel verder en leer meer over het keurmerk.

 

RAMEN VEILIG AFSLUITEN

Eenmaal het juiste veiligheidsbeslag gekozen, maak je je woning compleet met raambeslag in dezelfde stijl. Voor naar buitendraaiende ramen heeft Deurbeslag Winkel een ruim assortiment raamsluitingen. Deze sluitingen zijn verkrijgbaar met of zonder slot en in een rechter en linker uitvoering. Deze afsluitbare raamsluitingen zijn voorzien van een SKG* keurmerk, wat betekent dat het om inbraakwerend raambeslag gaat. Tevens heeft Deurbeslag Winkel raamkrukken, speciaal bedoeld voor draaikiep ramen. De raamkrukken zijn eveneens beschikbaar met of zonder sluiting, waardoor je extra veiligheid kan creëren.

 

VEILIGHEID IN EEN STIJLVOL JASJE

Het veiligheidsbeslag van Deurbeslag Winkel kenmerkt zich door zijn uitstekende kwaliteit. Deurbeslag Winkel biedt een ruime keuze in talloze stijlen en uitvoeringen en vindt het belangrijk dat ontwikkelingen die de veiligheid verhogen, niet ten koste gaan van het design.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geeft een keurmerk af voor veiligheidsbeslag. De gecertificeerde producten krijgen een classificatie in sterren. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid van het product aan:

  • Eén ster: standaard inbraakwerend
    Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 3 minuten weerstand bij een standaard inbraak. Hierbij gaat het om een inbraak met eenvoudig gereedschap als een schroevendraaier of breekijzer.
  • Twee sterren: zwaar inbraakwerend
    Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 3 minuten weerstand bij een zware inbraak. Het gaat hierbij om een inbraak met een uitgebreide gereedschapsset.
  • Drie sterren: extra zwaar inbraakwerend
    Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 5 minuten weerstand bij een inbraak met zwaar gereedschap.